В  рамките на посещението си в България новият командир на

...
В  рамките на посещението си в България новият командир на
Коментари Харесай

Български и американски военнослужещи демонстрираха способности в съвместни действия

В  рамките на визитата си в България новият пълководец на Съюзното взаимно командване на силите в Неапол адмирал Стюърт Мънч посети образователен полигон " Ново село “ и се срещна с процеса на взаимна подготовка на бойната група в България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата .

Заедно със заместник-началника на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев и командира на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов той следи демонстрации на качества в взаимни дейности на български и американски военнослужещи.

В демонстрациите участваха българска механизирана рота и американски пехотен взвод с поддръжката на екипаж на безпилотни летателни апарати от 61-а механизирана бригада. Военнослужещите демонстрираха високо равнище на подготовка при взаимни дейности за нахлуване.

Гостите  наблюдаваха и неподвижен показ на въоръжение и техника, употребявани от формированията от бойната група, в който участваха и представители на италианската войска с пълководец полковник Франческо Алаймо.

Адмирал Мънч  даде висока оценка на качествата, които бойната група е постигнала в процеса на  съвместната  подготовка с присъединяване на български и американски военнослужещи. " Всички ние, страните-членки на НАТО, дружно построяваме груповата защита и посредством основаването на бойните групи осигуряваме спомагателни сили за подсилване на възпирането и защитата на Алианса “, съобщи той.  

Генерал-лейтенант Димитър Илиев поздрави военнослужещите за постигнатото равнище на оперативна съгласуемост. " Вие показахте, че  тренирате настойчиво и действате като един отбор. Това е още една опция да покажем нашата решителност да работим взаимно със съдружниците за суверенитета и независимостта на нашата страна  и на страните-членки на НАТО “, означи заместник-началникът на защитата.

Командирът на Съюзното взаимно командване на силите в Неапол адмирал Стюърт Мънч се срещна с задачата, структурата и главните задания на Съвместното командване на силите (СКС) на брифинг, изнесен от полковник Христо Христов – заместник-началник на щаба на СКС по интервенциите. Състоянието и главните провокации пред бойната група показа нейният пълководец подполковник Велин Кехайов – пълководец на 42-и механизиран батальон от състава на 2-а Тунджанска механизирана бригада.

Демонстрациите на образователен полигон " Ново село “ следиха и заместник-командирът на Многонационалната дивизия " Югоизток " в Румъния бригаден военачалник Пламен Йорданов, командирът на 2-а механизирана бригада бригаден военачалник Станимир Христов и заместник-началникът на щаба на Сухопътни войски полковник Васил Енчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР